FoU Nordost söker processledare

FoU Nordost är en forsknings- och utvecklingsenhet som ägs av kommunerna Danderyd, Lidingö, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker i Stockholms län, tillsammans med Region Stockholm. FoU Nordost verkar för att praktiknära forskning, utvecklingsarbete och implementering av ny kunskap ska utgöra en drivande del inom socialtjänstens samtliga verksamhetsområden, samt inom närliggande hälso- och sjukvård i Region Stockholm.

Arbetsuppgifter

FoU Nordost är inne i en spännande fas då verksamheten utvecklas mot att vara en processorienterad samverkans- och stödstruktur för våra ägare. Det innebär att man i rollen som processledare på FoU Nordost arbetar utifrån fokusområden som berör alla delar av socialtjänsten och närliggande hälso- och sjukvård i nära samarbete med våra ägare.

Vi söker nu en processledare som tycker om att arbeta nära praktiken, är stimulerad av varierade arbetsuppgifter och som med sin och erfarenhet och kompetens kan komplettera vårt team.

Som processledare ingår det i ditt uppdrag att stötta chefer, kvalitetsutvecklare och utvecklingsledare i deras arbete med utveckling av kunskapsbaserad praktik. Det innebär t.ex. att samla och leda grupper av medarbetare inom socialtjänst och vård i deras gemensamma arbete kring aktuella utvecklingsfrågor, och att stödja verksamheter vid implementering av nya riktlinjer och arbetssätt. I uppdraget ingår också att bedriva omvärldsbevakning, synliggöra erfarenheter och sprida forskningsresultat och kunskapsstöd, exempelvis genom att arrangera seminarier.

Processledartjänsten är en tillsvidaretjänst på 50 procent. Möjlighet finns också att utöka tjänsten med en 50 procents visstidsanställning under 1 år, med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en för uppdraget relevant högskoleexamen, t.ex. socionom, sjuksköterska, arbetsterapeut, psykolog, fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du också har en magister eller masterexamen, alternativt om sådan utbildning är pågående. Du ska vidare ha minst fem års praktisk erfarenhet från arbete inom antingen socialtjänst eller hälso- och sjukvård.

Att ha arbetat med kvalitetsutveckling, processledning och FoU-frågor tidigare är en fördel, liksom att ha erfarenhet av att organisera och leda utbildningsinsatser. Kunskap och erfarenhet inom områdena implementering, systematisk uppföljning, integration och samverkansfrågor är också meriterande.

För att lyckas i uppdraget behöver du kunna arbeta självständigt och vara flexibel. Du behöver också ha god samarbetsförmåga samt behärska det svenska språket och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

FoU Nordost är en relativt liten enhet där vi hjälps åt med både operativa och strategiska frågor i stort som smått. Det finns därför stora möjligheter att påverka både sitt eget och enhetens framtida arbete inom ramarna för vårt uppdrag. Under rekryteringsprocessen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper och att hitta en person som kompletterar teamets kompetenser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 procent. Möjlighet finns också att utöka tjänsten med en 50 procents visstidsanställning under 1 år, med möjlighet till förlängning.

Läs mer på FoU Nordosts webbplats

Publicerad 2019-05-28

Webbansvarig: Märit Malmberg Nord